tiistai 5. tammikuuta 2021

Tupa

Tuvan pohjan pyöritys oli yksi ensimmäisistä asioista, joita aloin tekemään kun kohde bongattiin. Riittääkö meillä neljälle hengelle 30 m2 mökki saunoineen? Omassa lapsuuden perheessäni on aina oltu pienehkössä mökissä - ja tästä syystä sinne ei mahdutakaan kaikki kerrallaan. Saatuamme välittäjältä pohjapiirustuksen ja käytyämme tarkistusmittaamassa itse kohteessa, aloitin Ikean työkaluilla pohjan pyörittelyn. 


Mökin koko on siis 30 m2. Näistä tupaan jää vajaa 20 m2. Juoksevaa vettä ei kohteessa ole, ja toisaalta emme sellaista kaipaakaan. Näin ollen keittiöön haluamme vain jääkaappi + pakastin esimerkiksi jenkkikaappina, erillisuuni keraamisella pinnalla sekä laatikostoja ja työtasoa. Suunnitelmissa on valkoiset 60 cm leveät laatikostot, ja vaalea puinen työtaso siihen päälle. 
Kustannusarvio kalusteet: 650 €
Kustannusarvio kodinkoneet: 700 €

Kuvassa olevan sohvan kohdalle haaveilen sohvasta, jonka saa vedettyä tarvittaessa vuoteeksi ja jossa olisi säilytystilaa. Ikea Hemnes-sohvasänky olisi lähellä sitä, mitä ajatuksissani on tuohon kohtaan. Kustannusarvio patjoineen: 510 €. 

Tupaan sisään haluaisin myös pöydän ja tuolit, sillä vaikka mökillä on ajatus syödä aina ulkona, on tässä mökissä kuisti toistaiseksi sen mallinen, että siihen ei järkevästi saada sateen suojaan pöytiä. Kunnes joskus terassia suurennetaan ja vähän katetaan, on syöminen todennäköisesti sisällä huonolla ilmalla ja näitähän Suomen kesässä ja syksyssä voi olla enemmänkin. Jokin moderni pirttipöytä tai vastaava voisi olla kiva, ja penkit - ei tuoleja. 

Ongelma on, että tilan ollessa pieni, ei siihen mitään isoja kalusteita saa. Veke-kalusteen Ruska-sarjan pöytä penkkeineen olisi ihana, mutta aavistuksen (30 cm) liian iso. Toisaalta jakkarat ja klaffipöytä olisi myös hyvä idea, koska ne saisi siivottua pienempään kasaan tarvittaessa. 
Kustannusarvio:  800 €

Näiden lisäksi jonkinlainen senkki / säilytysratkaisu vielä viimeiselle seinälle ulko-oven viereen, johon saisi esimerkiksi ulkovaatteet laitettua. Seinille on ajatus muutamia seinähyllyjä myös laittaa, joille voi kirjoja & lautapelejä & astioita pistää vähän esille. Näistä ei ole tarkempia ajatuksia vielä lainkaan. 

Kustannusarvio tuvan kalustukselle tällä hetkellä 2660 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti