perjantai 8. tammikuuta 2021

Isommat remontit


Tarjouksia on liikkunut edes ja takaisin nyt, ehkäpä tässä päästään hinnasta sopiin pian. Sillä aikaa voin jatkaa haaveilua ja suunnittelua (ja toisaalta pettyä sitten, jos ei tämä homma menekään maaliin asti). Alueella on tosiaan oman puolen sukuni mökkejä ollut jo 50-luvulta lähtien, joten paikallisiin toimijoihin on yllättävän hyvät kontaktit. Itseasiassa yritys Y, jolta äitini kyseli vähän taustatietoja kohteesta, kertoi tehneensä 10 vuotta sitten tähän haluamaamme kohteeseen jonkinlaisia pikkuremppoja ja osasi kertoa taustoja enemmänkin. 

Näiden perusteella kohteesta tulee tarkistaa siis ainakin sähkö"viritelmät" ja lattia tosiaan uusia kokonaan koolauksia myöten. Yritys Y lupasi antaa hyvän tarjouksen työnteosta ja heillä on ollutkin ihan hyvä hinta-laatusuhde aina. Mielummin käyttää tuttuja toimittajia, joista tietää mitä saa. 

Lattian lisäksi muutama betoninen kivijalka täytyy vaihtaa, ovat päässet murtumaan. Ilmeisesti lattian koolauksia ei myöskään ole kiinnitetty niihin kivijalkoihin ja mökki vähän kuin huterasti seissyt niiden päällä. Katolle taas tulee piippu pellittää ja reunimmaiset laudat vaihtaa toiselta puolen - jostain syystä tippapelti on takareunassa mutta ei etureunassa. Samoin kourut täytyy lisätä, ne löytyy mökistä vain edestä ja osittain. 

Jätelava ja sen tyhjennys saadaan myös kyseisen toimijan kautta tarvittaessa, joten josko tästä nimiä saadaan papereihin, niin voi keväälle suunnitella yhden puuhaviikonlopun purkiessa paikalta kaikkea mahdollista pois. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti