lauantai 16. tammikuuta 2021

Kaupat kulman takana


Ollaan päästy neuvotteluissa jo niin pitkälle, että virallinen ostotarjouksemme on hyväksytty ja kaupanvahvistajaa tilaillaan. Pankkiin on toimitettu loput paperit ja kaupantekopaikkaa arvotaan (myyjä, ostaja ja välittäjä ollaan vähän kaikki eri puolilla Suomea). Haaveilu alkaa konkretisoitumaan!

Samalla pitää tehdä suunnitelmia lisää ja alkaa priorisoimaan, mitä sitä halutaan. Kuten aiemmin kirjoitin, on mökin lattia ihan ensimmäinen projekti. Samoin ehjä ja siisti tontille on ehdoton. Kaiken muun kanssa voidaan käyttää aikaa tarvittaessa enemmän tai vähemmän, mutta ilman näitä on mahdoton hoitaa muita asioita. Perinteisesti myös talvi yllätti, joten ainakaan nyt hetkeen ei päästä paikalle katsomaan ja urakoitsijan kanssa ihmettelemään töitä - tietä kun ei ihan pihaan asti aurata ja turha töitäkään sopia tehtäväksi sen enempää ennen kun pystyy. Alustava varaus paikalliselta tutulta urakoitsijalta on jo. 

Samalla voi alkaa miettimään myös pidemmälle kesän "ilmaisia" hommia. Pihaa pitää niittää sen päästyä valloilleen hoitamattomana, samoin rannasta pitää kaivaa kaislikon seasta laiturin pohja esille. Minkä verran sitä haluaa edes avata? Ollaan saamassa pieni soutuvene, sille pitää mahtua tilaa sekä lapsille uimaan. Montaa metriä sitä ei tarvi, sillä luonnontilainen ranta on kuitenkin myös suojaisa samalla. Koneellisesti ei tätä olla tekemässä, sillä niin pahasti se ei ole ummessa ainakaan toistaiseksi. Ympäristöviraston sivuilla onkin hyviä ohjeita, miten vesikasveja voi niittää sekä rantoja hoitaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti