perjantai 5. helmikuuta 2021

Kaupat tehty!

Kaupat tehtiin viikko sitten ja nyt ollaan mökin omistajia! Tuntuupa hienolta ja osittain uskomattomalta. Oli myös erikoista kun omasta nettipankista näpytteli välittäjän toimistolla ison summan rahaa toiselle osapuolelle, ja pankki oli puhelimen päässä mukana. Niin se on vain nykyaikaistunut tuokin toiminta. Avaimet saamme kun mökkipaikkakunnalle seuraavan kerran menemme. Täytyy käydä kun lumitilanne vähän helpottaa niin remonttimiehen kanssa katsomassa paikat. Täytyy myös paikkakunnan rakennusvalvonnasta tilata alkuperäiset rakennuslupasuunnitelmat, niin saa ajatusta siitä, mitä mökillä on ollut rakenteilla joskus. 

Tarkoitus on aloittaa lattian uusimisesta. Ajateltiin kuitenkin, että uusitaan lattia siten, että siinä on tarpeeksi eristystä mahdolliselle mökin talvikäytölle. Mökki on 200 mm paksua pyöröhirttä, joten seinien U-arvo sinänsä on 0,5445 W/m2K - tämä riittää loistavasti seiniin. Katto täytyy tutkia, että mitä sille tehdään kun päästään tutkimaan sitä tarkemmin. Lattia täytyy mitoittaa myös oikein, jotta riittäävä U-arvo täyttyy siinä. Ulkoilmaan olevan alapohjan U-arvo tulisi olla 0,15 W/m2K kuten myös katon (RT 82- 11168 2014). Saattaa olla, että kattoon joudutaan eristettä lisäämään vähän. 

Näiden lisäksi ensimmäisiä töitä on uuden huussin tilaaminen ja rakentaminen. Olemme päätymässä melko varmasti tähän Tammiston Puun Espoo-malliin sekä Kekkilän biokäymälään. Tsekkaamalla useita eri verkkokauppa on hintahaitari aika hurja, aina kaikkea 1150 - 1900 € väliltä sis. kuljetuksen kohteeseen. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti