maanantai 10. toukokuuta 2021

Remonttisuunnitelmia


Kävimme pääsiäisenä mökillä koko perheen voimin vähän ottamassa tarkennusmittauksia, esittelemässä mökkiä myös perheen lapsille sekä treffattiin samalla paikallinen urakoitsija, jonka kanssa suunniteltiin remonttia. Sää suosi meitä täydellisesti päiväretkellä auringon paistaessa koko ajan ja helliessä meitä kyllä ihanasti. En malta odottaa kesäpäiviä mökillä, mutta toisaalta myös lämpimiä syyspäiviä kuistilla viltin alla! Piha on etelään päin, joten maaliskuun alkupuolella oli jo piha aika hyvin sulanut. Mökkitie oli suht ajettavassa kunnossa, isommalla tiellä aika isojakin routavaurioita. Mökin pihaan asti ei oltu talvella aurattu vielä kertaakaan pienempää tietä, joten siinä oli lunta sen verran, että jätimme auton edeltävään risteykseen (= aurattuun alueeseen). 

Mutta olipa ihana tunne kävellä omalla tontilla! Uskalsi katsoa paikkoja sillä silmällä, että tuo tuosta fiksataan, tuohon tulee sitä tätä ja tota. Lapset tykkäsivät todella paljon ja intoilivat pihassa ja rannassa todella paljon. Uudesta laiturista haaveiltiin ja rannan perkaamisesta siten, että kaislikkoa saadaan vähän pois ja kesällä mahtuu uimaan. Yläkuvassa oleva kuusi halutaan kaataa myös heti pois, niin kuistilta näkee paremmin rantaan asti. 

Kovasti pohdittiin lasten kanssa myös mökin tulevaa väriä samalla kun mies tarkasteli urakoitsijan kanssa sisätilan remonttia. Ideoita heiteltiin vihreästä, harmaasta, mustasta, punaisesta, keltaisesta mökistä mutta todennäköisesti laitamme mökistä tumman harmaan - maastoutuu paremmin järveltä katsottaessa maastoon. Itseasiassa leikin Tikkurilan maaliohjelmalla myös monellakin eri värillä, mutta varmaan tumma harmaa sieltä kuitenkin mukaan tarttuu kun aletaan ulkoseiniä ja alakattoa ulkoa maalailemaan kesällä. Pitää tehdä pienet testimaalaukset johonkin kohtaan, että oikea harmaan sävy tarttuu sitten mukaan. 

Muuten saimme sovittua mökistä kaatopaikalle lähtevän tavaran poistamisesta sekä lattian purusta urakoitsijan kanssa. Tarkoitus on uusia lattia kokonaan tuvassa & makuuhuoneessa. Oma ajatus on laittaa tilalle Finnfoamin FI-K600 eristettä sekä leveää 145 mm lattialautaa, mutta kunhan nykyisen lattian saa purettua, niin nähdään mitä sinne oikeastaan mahtuu ja miten. Lattiasta erikseen omaan postaukseen myöhemmin. Varattiin myös nuohooja, joka nyt helatorstaina tulee piipun tarkistamaan - toivottavasti muutama murtuma ovat vain pintamurtumia eikä piippu itsessään olisi rikki sen enempää.

Ulkopuolelta myös tuota kuistia on tullut pähkittyä. Yksi vaihtoehto on poistaa tuo kaide ja tehdä uudet leveät portaat samalla kun reunimmaiset kuistin laudat uusii. Kuisti itsessään on hieman kapea, ja ovi aikanaan asennettu väärälle puolelle, että kuistille mahtuisi ruokapöytää. Tälle pitää miettiä jokin toinen paikka myöhemmin. Katto menee uusimislistalle myös, mutta se jäänee ensi kesään - josko sillä tämän kesän ja ensi talven pärjäisi, ja sen voisi vuoden päästä uusia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti